AKTUELNE PONUDE
*** LAST MINUTE PONUDE  ***  IZLETI *** METROPOLE *** AVIO KARTE *** KARTE ZA FLIX BUS *** PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE *** POMOĆ NA PUTU VOZZi
   |   

TURSKA – EGEJSKA REGIJA

Egejska regija – Nalazi se u zapadnom delu Turske i omeđena je na zapadu Egejskim morem po kojem je i dobila naziv, na Marmara regijom na severu, regijom Centralna Anadolija na istoku i Sredozemnom regijom na jugu. Među četiri ostale Turske regije koje izlaze na more, Egejska regija ima najdužu morsku obalu. Obalno područje je jedno od turistički najrazvijenijih u Turskoj. Uz čemprese i masline ovde se uzgaja i vinova loza. Glavni turistički centri ove regije su: Bodrum, Didim, Fetije, Kušadasi i Marmaris.

BODRUM - Jedno od najpoznatijih turskih letovališta, smešten između Kušadasija i Marmarisa. Bodrum je poluostrvo, prečnika 60 km, poznat po specifičnoj arhitekturi (bodrumski stil), koja je karakteristična po tome da svi objekti moraju biti bele boje, sa maksimumom od dva sprata. U njemu ćete naći ostatke jednog od Sedam svetskih čuda antičkog sveta - Mauzolej u Halikarnasu, kao i jedan od najlepših muzeja u Turskoj - Muzej podvodne arheologije. U blizini, možete obići (fakultativno) lokalitete kao što su antički grad Efes, čudo prirode Pamukale , provesti dan u razgledanju brojnih grčkih ostrva (Kos, Rodos, Simi, Kalimnos) ili uživati za vreme krstarenja brodićem. Noćni život je posebna atrakcija, i prvi mrak je signal kada grad Bodrum sa svojim mnogobrojnim bazarima, kafićima, restoranima, diskotekama pod otvorenim nebom (najveća u Evropi), postaje meka svih ljubitelja nezaboravnih izlazaka.. Turisti iz celoga sveta koriste predivne uvale samog poluostrva, na čijim padinama su smešteni i brojni hoteli, za kupanje sa manjim peščanim i šljunkovitim plažama. Mini busom (dolmušom) ste povezani sa centrom grada ili plažom, u svako doba.

KUŠADASI - Najpopularnije letovalište na turskoj obali Egejskog mora. Glavni ukras ovog lepog i bezbednog grada su prelepe peščane plaže, Long Beach (20km), Ladies Beach (2km), Kustur Beach (4.5km) i Pamucak Beach (12km), koje privlače veliki broj turista iz celoga sveta. Vanpansionska ponuda je izuzetna: kafići, nacionalni i drugi restorani, diskoteke... Prava atrakcija su živopisne i dobro snabdevene prodavnice, a posebno Veliki Bazar, gde se nude raznovrsni artikli za svačiji ukus i džep. U arhitekturi mesta dominira evropski i mediteranski stil, tako da će vas na klasičan orijent podsetiti samo egzotični mirisi vrsnih domaćih kulinarskih specijaliteta. U okolini Kušadasija su drevni istorijski spomenici: Efes, Jerapolis (Pamukale), Didima i Milet, koje možete (fakultativno) obići. Mini busom (dolmušom) ste povezani sa centrom grada ili plažom u svako doba.

MARMARIS - Marmaris je jedan od najpoznatijih i najlepših turističkih centara u ovom regionu. Od starog dela grada, uz peščanu plažu, pruža se dugo šetalište uz koje se nižu hoteli, restorani, barovi i prodavnice koje zadovoljavaju svačiji ukus. Ovo je grad koji nikada ne spava. Posebno je poznata Ulica barova u samom centru gde se nalaze na desetine klubova i diskoteka sa najrazličitijim programima i sadržajima. Prodavnice se skoro nikada ne zatvaraju. Marmaris takođe ima i veliki pokriveni gradski bazar, gde u hladovini, uz malo trgovačke veštine, možete po izuzetno povoljnim cenama kupiti razne stvari.

SARIMSAKLI je jedno od najznačajnijih letovališta u Turskoj i nalazi se na severnom turskom priobalju i na 790 km udaljenosti od naše granice. Leži na obroncima planine Seytan sofrasi što u prevodu na naš jezik znači Djavolja trpeza.

Dužina Egejskog priobalja na kome se nalazi ovo prelepo letovalište iznosi 15 kilometara, a Sarimsakli pored lepih plaža krase plantaže maslina, vinove loze i pistaća kao i blizina borove šume. Preko puta ovog turskog letovališta se nalaze 24 ostrva od koga je jedno grčko ostrvo Lesbos. Poznata mesta blizu Sarimsaklija su jos i Troja (171km), Pergamon (66km), Izmir (155 km) i Efes (250km). Nedaleko od ove turske destinacije Sarimsakli – nalazi se i letovalište Ayvalik, na oko 7 kilometara. Ove dve destinacije su povezane mini busevima koji imaju polaske na svakih pola sata.

* Continental Travel posluje kao subagent (posrednik) i sarađuje sa svim vodećim organizatorima putovanja u našoj zemlji. Cene i uslovi plaćanja su isti kao kod organizatora. Za kompletnu ponudu aranžmana posetite nas u agenciji. Potrudićemo se da pronađemo putovanje koje najviše odgovara Vašim željama i mogućnostima.

Na linkovima ispod pogledajte deo ponude:

ZNAK TRAVEL: Sarimsakli

BIG BLUE: Egejska regija

1A TRAVEL: Bodrum

HOLIDAY TRAVEL: Sarimsakli 

ARGUS: Kušadasi (bus)Marmaris (bus)Kušadasi (avio)Marmaris (avio), Bodrum (avio)

Posetilaca na sajtu

Ko je na mreži: 149 gostiju i nema prijavljenih članova

PRIJATELJI SAJTA