You are here:

AUSTRIJA

El. pošta Štampa PDF

Skijanje u Austriji pruža nezaboravan užitak skijanja na odlično pripremljenim stazama uz nezaboravan odmor u skijanju, druženju i zabavi. Austrija je svetski poznata skijaška destinacija koja podrazumeva dobro uređene ski staze, odličnu ponudu hotela, pansiona i apartmana, vrhunske škole skijanja, wellness sadržaje, termalne banje, bogat après ski program i kompletnu organizaciju, koja je u Austriji uvek na visokom nivou. Sva skijališta su podeljena u tri regije: Tirol (Tyrol), Koruška (Kärnten) i Salcburg (Salzburg).

Bez obzira da li tražite jednostavnije, široke staze za sporiju vožnju i dugačko zavijanje, ili strme staze kojima možete da jurite niz padinu, u ovom skijaškom raju ćete pronaći pravu stvar za sebe. Austrijska skijališta neće razočarati ni one koji više vole „free style“ skijanje u dubokom snegu. Smeštaj u Austriji odlikuju prostrani apartmani, odlični hoteli sa planinskim šarmom i odličnim spa centrima. S obzirom na blizinu Austrije i evropske autoputeve, vrlo brzo se stiže do svih skijališta ove regije. Bilo da ste skijaš ili samo želite da uživate u zimskoj idili, možete pronaći dovoljno sadržaja u bogatoj vanpansionskoj ponudi i tradicionalnom gostoprimstvu Austrije.

Regija Koruška (Kärtnen)
Sunčana strana Alpa i najjužnija regija Austrije, sa jedinstvenom kombinacijom jezera i planina. Karakterišu je savršeno pripremljene ski staze, mnogo sunca i tradicionalna gostoljubivost domaćina. Zimi je planina prekrivena debelim snežnim prekrivačem, a jezera su zaleđena. Za ovu oblast bi se moglo reći da priređuje čitav splet događaja na snegu. Mogu se videti cross-country skijanje koje je veoma popularno, zimska pešačenja po raščišćenim stazama ili kroz sneg, golf na ledu, klizanje, curling, snowboarding i mnogi drugi sportovi. Od početka decembra Koruška postaje veoma posećena zimska destinacija gde skijaši, borderi (snowboard), eksperti i oni koji bi tek da se oprobaju imaju pred sobom odličan i pouzdan sneg i savršeno doterane staze.

Regija Štajerska (Steiermark) zbog predivne prirode nazivaju je “zelenim srcem Austrije”. Najviši planinski vrhovi u Štajerskoj nalaze se na području Dachsteina i Schladminga. Zimi snegom prekriveni obronci za skijaške ture i užitak skijanja na glečerima svih dvanaest meseci u godini, bilo da ste početnik ili profesionalac - pravi zimski užitak je zagarantova

Regiju Salzburg (Salzburgerland) čine ukupno 22 ski regiona. Zahvaljujući neverovatnim pejzažima, odličnim uslovima, sređenim stazama i dobrim padinama, Austrija je godinama u samom skijaškom vrhu i privlači turiste iz celog sveta kako bi se oprobali na Alpima. Zahvaljujući povoljnoj klimi sezona skijanja je duga, sa centrom sezone od decembra do marta.

Verujemo da ćete među našom bogatom zimskom ponudom pronaći neke aranžmane po vašem ukusu i da će vam skijanje (ili snowboarding) pričiniti pravo zadovoljstvo i da ćete zaista uživati u svemu što vam pružaju šarmatna skijališta u Austriji.

 

******************************************
Continental Travel
Karađorđeva 13, lokal 4
26000 Pančevo
tel/fax: 013 334 500
mob: 063 341 490
email: [email protected]

PRIJATELJI