You are here:

CRNA GORA

El. pošta Štampa PDF

Crnogorsko primorje predstavlja malu, ali veoma značajnu regiju Crne Gore, koja svojim geografskim položajem na Balkanu pruža izuzetno dobre uslove za odmor i letovanje. Proteže se od ulaza u Bokokotorski zaliv do ušća Bojane u Jadransko more. To je uzani primorski pojas širok svega nekoliko kilometara. Izuzetak čini prekrasni Bokokotorski zaliv koji se dublje uvlači u kopno. Uz dolinu Bojane preko Skadarskog-basena i Zetsko-bjelopavličke ravnice, Crnogorsko primorje se dublje širi u planinski prostor Crne Gore. Neposredno iznad primorskog pojasa diže se devet stotina do hiljadu metara strmo krečnjačko zaleđe i planine Orijen i Lovćen.

Dužina njene obale je 299 kilometara, ima 117 plaža, peskovitih, šljunkovitih, kamenitih. Klima je mediteranska.

Renesansni i barokni duh starih zdanja i arome mediteranskog rastinja, obeležiće vaš boravak u Ulcinju, Petrovcu, Budvi, Kotoru, Herceg Novom.

Lepote netaknute prirode ove zemlje, zbog kojih je i proglašena ekološkom državom – očaraće vas već na prvom susretu. Ova destinacija nikog neće ostaviti ravnodušnim, jer nudi sve: uživanje u moru i plažama, znamenitosti prošlosti starih gradova Kotora, Perasta i Budve, luksuz Svetog Stefana, prirodno bogatstvo Skadarskog jezera i planinskih vrleti, avanturu raftinga rekom Tarom ili skijanje na Durmitoru i Bjelasici.

Najpoznatija letovališta na Crnogorskom primorju su:
Hercegnovska rivijera: Igalo, Herceg novi, Bijela...
Boka Kotorska: Risan, Prčanj, Tivat...
Budvanska rivijera: Budva, Bečići, Rafailovići, Petrovac...
Barska rivijera: Čanj, Šušanj, Sutomore, Bar, Dobre Vode...
Ulcinjska rivijera: Ulcinj, ada Bojana...

 

******************************************
Continental Travel
Karađorđeva 13, lokal 4
26000 Pančevo
tel/fax: 013 334 500
mob: 063 341 490
email: [email protected]

PRIJATELJI