You are here:

BUGARSKA

El. pošta Štampa PDF

Bugarska, zemlja bogata istorijom i prirodnim lepotama, živopisnim obalama Crnog mora sa poznatim letovalištima Nesebar, Sunčev Breg, Elenite, Zlatni Pjasci...

Sunčev Breg je letovalište koje se nalazi na jugoistoku Bugarske. Ovo najmodernije letovalište na Crnom moru smešteno je u dugom peščanom zalivu. Sa južnim delom Sunčevog Brega praktično je sastavljen novi Nesebar u čijem je podužetku poluostrvo na kome se nalazi drevni grad Nesebar, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Nakon što je otvorena magistrala „Crno more“ i renoviran i znatno skraćen auto-put Sofija-Burgas, Sunčev breg postao je jedan od najdostupnijih odmarališta na Crnom moru. To je dovelo do priliva turista iz čitave Evrope koji ovde uživaju u svemu onome što pružaju najmodernije svetske turističke destinacije. Sunčev Breg je letovalište koje karakteriše peščana plaža sačinjena celom dužinom od sitnog, zlatnožutog peska. Klima u Sunčevom Bregu je veoma prijatna sa 1700 sunčanih časova od maja do oktobra, upotpunjena sadržajima poput: surfinga, skijanja na vodi, jedrenja, tenisa, kuglanja, jahanja, kao i 3 aqua-parka i mnogobrojnim otvorenim i zatvorenim bazenima. Sunčev breg svojim gostima pruža interesantiji i nesvakidašnji odmor. Poznat je po dobrom provodu kako na ulicma tako i u restoranima, i njoćnim klubovima. U letovalištu se održava međunarodni festival zabavne muzike Zlatni Orfej, dani simfonijske muzike, deo međunarodnog folklornog festivala, modne revije, različite žurke na plaži.

Elenite je lepo, malo i novo turističko mesto na svega nekoliko kilometara od Suncevog Brega. Elenite karakterišu prekrasna plaža, novi hoteli visoke i srednje klase, akva park restorani i svi prateći sadržaji neophodni za pravi odmor. Većina hotela ima pruža putnicima uslugu All inclusive, sa uključenim ležaljkama i suncobranima i neograničenom upotrebom Aqua parka. Ovo mesto predstavlja RAJ ZA DECU i porodične ljude željne odmora, kojima ga toplo preporučujemo.

Nesebar je grad koji se sastoji od starog i novog dela. Stari deo je smešten na malom poluostrvu i pod zaštitom je UNESCO-a. Smeštajni objekti se nalaze u novom Nesebru spojen je sa starim delom uskim putem. U starom delu očekuje Vas susret sa remek-delima srednjevekovne crkvene arhitekture. Stare vile, uzane ulice obložene kamenom, sa mnogobrojnim buticima i kafićima dopunjuju romantičnu atmosferu grada. Nesebar poseduje severnu i južnu plažu, a svi objekti su udaljeni od plaže najviše pet minuta laganog hoda. Samo 3 km od Nesebra nalazi se najveće i najpoznatije Bugarsko letovalište - Sunčev Breg - u prevodu "Sunčana plaža".

Zlatni Pjasci (Golden Sands) je mondensko letovaliste, koje se nalazi na oko 18 km istočno od Varne. Bogato zelenilom i mineralnim izvorima, predstavlja biser Bugarske obale. Dugačka plaža od 3,5 km odlikuje se najfinijim sitno zlatnim peskom, smeštena između šumovitih brežuljaka i plavog mora. Ovo turističko letovalište nastalo je 1957. godine, a danas ima preko 100 hotela i 200 kamp naselja. Manastir Aladža jedan je od najočuvanijih manastira u steni u regiji Dobrudža, a nalazi se 30 km od Zlatnih Pjasca. Zlatni Pjasci i Čajka su medjusobno udaljeni 4 km dugom peščanom obalom. Akvapolis - najveci akva park na Balkanu, toplo more, barovi, noćni klubovi, mnogobrojni restorani u kojima se nude specijaliteti po pristupačnim cenama i zanimljivi izleti, upotpuniće vaš boravak na Crnom moru.

 

******************************************
Continental Travel
Karađorđeva 13, lokal 4
26000 Pančevo
tel/fax: 013 334 500
mob: 063 341 490
email: [email protected]

PRIJATELJI