You are here:

ITALIJA

El. pošta Štampa PDF

Italija je država na jugu Evrope i obuhvata Apeninsko poluostrvo i tri ostrva na Sredozemnom moru: Siciliju, Sardiniju i Elbu. U svom sklopu ima dve nezavisne države San Marino i Vatikan. Italija je svakako jedna od najpopularnijih turističkih destinacija. Pored turističkih znamenitosti Italija je poznata u sveti po kulinarskih specijalitetima, modi, arhitekturi, umetnosti i dizajnu. Italija izlazi na pet mora: Jadransko, Sredozemno, Jonsko, Tirensko i Ligursko more.

Kontinentalna Italija
Rimini je poznato turističko letovalište u Italiji, na obali Jadranskog mora, i jedno je od najpopularnijih letovališta u Evropi. Od Beograda je udaljeno oko 1000 km. Tajna uspeha je skrivena u šarmu italijanskih domaćina.

Lido di Jesolo je popularno letovalište na jadranskoj obali Italije,smešteno na Venecijanskoj rivijeri, udaljeno od Beograda oko 800 km,a od Venecije oko 40 km.

San Remo je mondensko letovalište koje se nalazi na severozapadu Italije u pokrajini Ligurija, i predstavlja prestonicu tzv. Cvetne rivijere. Okružuju ga Mediteranska obala i Alpi, a najviši vrh je Monte Bignone sa 1.300 m/nv.

Sorento je letovalište i sunčani grad na obali Tirenskog mora. Sorento ima specifični pejzaž primorskog grada koji se razvio na strmim stenama od belog krečnjaka sa neverovatnim pogledom na Napuljski zaliv.

Italijanska ostrva
Sicilija je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, bogate kulturne baštine i živopisnih sela. Ostrvo pripada Italiji, ali je kao zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života.

Sardinija je drugo po veličini ostrvo u Sredozemlju, odmah iza Sicilije. Turizam na Sardiniji počinje da se razvija 60-ih godina prošlog veka. Svi hotelski kompleksi i prateća infrastruktura ni na koji način nisu ugrozili prelepi prirodni ambijent.

 

******************************************
Continental Travel
Karađorđeva 13, lokal 4
26000 Pančevo
tel/fax: 013 334 500
mob: 063 341 490
email: [email protected]

PRIJATELJI